Djurhets

Tjena

Igår när vi satt och väntade på tåget hem såg vi ca 8 blattar som hade en pitbullvalp . I början lekte dom med den genom att sparka en boll mellan varandra . Men efter någon minut började dem sparka emot valpen . Inte så dom sparkade PÅ valpen men nån decimeter ifrån den . För att hetsa . Hunden vek sig hela tiden och såg väldigt rädd ut men efter några sparkar försökte den bita mot foten och fick massvis med beröm . Och i den stilen fortsatte det i ca 10 min . Det kom även andra blattar dit så dom var kanske 15 stycken .
Det är så sjukt att man vill ha en aggresiv hund ? Vi kan inte fatta hur dom tänker . Visst dom kanske tycker det är "ballt" med en hund som kan anfalla och är farlig . men det är personer som dem som ger pitbull , och andra kamphundsraser dåligt rykte . Och media gör det inte heller enklare för dessa hundar .
I Norge och Danmark har man förbjudit Pitbull , och i danmark har man förövrigt förbjudit alla "kamphunds raser"
Även amstaff och blandraser brukar i media gå under rasen pitbull . Något som är helt fel och orättvist för denna vackra hundras .
Det är aldrig hunden som är ond i sig utan hur ägarna uppfostrar hunden . Så att förbjuda vissa hundraser är bara jätte löjligt . Varför inte gå på riktiga problem istället ?

Här är exempel på hur man nästan enbart hör om pitbull attacker

  • 18 augusti 2007 En Labradormix attackerade en 70-årig man och skadade honom svårt. När polisen kom till platsen, sköts hunden då den attackerade dem. Detta resulterade i en artikel och enbart i en lokaltidning.
  • 19 augusti 2007 En blandrashund attackerar och biter en 16 månader gammal flicka svårt i nacken. Detta resulterade i två artiklar i samma tidning.
  • 20 augusti 2007 En sexårig pojke blir svårt attackerad av en mellanstor blandrashund, och får uppsöka sjukhus. Bland annat har hunden bitit av ena örat på pojken. Detta resulterade i en artikel i lokalpress.
  • 21 augusti 2007 En 59 år gammal dam blir attackerad i sitt hem av sina två pitbulls, och får skador som krävde sjukhusvård. Detta resulterade i 230 artiklar i nationell och internationell press. Även annan media, bland andra CNN, MSNBC, och FOX, tog upp händelsen

  • Vi blir så trött på alla dessa nysvenskar som håller på att hetsa sina hundar som dom gör .
    Det är dags att göra någonting åt saken !

    / O&E


    Kommentarer
    Postat av: David

    Ja måste ju säga att detta är pinsamt att ni seriöst tror att det är bara "nysvenskar" som gör detta. Visserligen är det fel men vafan. Att ni seriöst tror det är ju mer komiskt än sorgligt.

    2011-01-11 @ 19:18:09
    Postat av: USR

    Vi vet mycket väl om att det inte endast förekommer hos "nysvenskar", däremot en majoritet finns inom det området.

    2011-01-14 @ 15:30:09
    URL: http://usr.blogg.se/

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0