Efter valet, nu börjar allvaret!

Hej allihopa!

 Som ni säkert är medveta om tog sig SD in i riksdagen med 5,7% av rösterna och får således 20 mandat.
SD är självklart inte vad vi hoppas ska styra sverige i alla år och dagar. Utan ser det som en möjlighet för andra partier så som ND- Nationaldemokraterna att få bättre och fler chanser att göra sin röst hörd. Nu kommer förhoppningsvis invandrings- och integrations frågor inte vara lika "tabú". Förhoppningsvis kommer Åkesson bete sig representabelt och inte sjunka till nivån vissa andra politiker & partier har gjort. Förhoppningsvis (skämt åsido) håller han sig undan skandaler, p-boter och "toblerone-affärer".
Förhoppningsvis kan han göra folket stolt som har röstat på honom. Dock hade vi föredragit ett annat parti med bättre/precisare/skarpare/seriösare politik som representanter för den nationella idiologin. 
Och nej, vi kallar inte deras moskée-älskande politik nationell utan det vi menar är att "folk" tror att dom är nationella/högerextrema, rasister, nazister, främlingsfientliga blablabla. I OCH MED DET, och i och med att dom är det första "extrema" partiet (klassas som extremt iaf) som kommit in i riksdagen i modern tid så blir dom en slags representanter för andra partier som klassas som extrema. Dom kan alltså både ha öppnat chanserna för riktiga nationella partier men kan också sumpa chanserna- beroende på beteende.
???????????

Så upp till bevis nu! Det kommer bli ytterst intressant att se hur SD för sig i riksdagen. Hurvida de andra partierna känner för att ta sitt ansvar, så som SD tänker göra enligt Jimmie Åkesson, partiledare. Eller om dom inte gör det.

/O&E.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0